Lenshygiëne

U heeft maar één paar ogen, zorg hier dan ook extra goed voor. Ogen reinigen zichzelf door het knipperen van uw ogen. Maar wanneer u contactlenzen draagt, is dit niet langer het geval. Contactlenzen trekken vuil aan wat zich aan de contactlenzen gaat hechten. Dit vermindert het draagcomfort en verslechtert de optische kwaliteit. Wanneer u uw lenzen niet goed reinigt, zal uw zicht slechter worden en loopt u een groter risico op irritaties, infecties en ontstekingen. Het goed schoonmaken van uw lenzen is daarom essentieel. Wanneer u uw lenzen op de juiste manier reinigt en desinfecteert, kunt u uw lenzen op een comfortabele en veilige manier dragen.

Lenzen schoonmaken op de juiste manier

Om uw lenzen op de juiste manier te reinigen, te desinfecteren en te onderhouden, loopt u de volgende 7 stappen door:

  1. Voordat u uw lenzen uit doet, wast u altijd eerst uw handen zorgvuldig. Zorg dat er geen stofjes van de handdoek achterblijven op uw handen
  2. Vul uw lenzenhouder voor driekwart met nieuwe Alles-in-1 lenzenvloeistof. Het is belangrijk dat u de oude lenzenvloeistof uit de lenzenhouder giet, in verband met bacteriën
  3. Doe vervolgens eerst de contactlens van uw rechteroog uit. Vermijd contact met de vingernagels. Hier zit veel vuil onder en dit wilt u niet op uw lenzen hebben zitten.
  4. Plaats de lens in de handpalm en doe enkele druppels Alles-in-1 lenzenvloeistof op de lens. Wrijf de lens voorzichtig heen en weer met het topje van de wijsvinger. Doe dit aan beide kanten voor een aantal seconden. Uw lens wordt op deze manier gereinigd en gedesinfecteerd.
  5. Spoel de lens zorgvuldig af met nieuwe lenzenvloeistof om zo vuildeeltjes te verwijderen
  6. Leg de contactlens in de rechterkant van de lenshouder en schroef de deksel goed vast. Herhaal dit voor de linker lens
  7. Zorg ervoor dat beide lenzen volledig ondergedompeld zijn in de Alles-in-1 lenzenvloeistof

Wanneer u uw lenzen indoet, wast u uw handen van te voren ook zorgvuldig. U plaatst de lens in de handpalm van uw hand en spoelt de lens af met nieuwe Alles-in-1 lenzenvloeistof. Zet de lens op uw oog en herhaal dit voor uw andere oog. Gooi de gebruikte lenzenvloeistof altijd weg uit de lenshouder. Spoel de lenshouder en de deksel even af met water en laat de lenshouder drogen met de deksel van de houder af.

Tips

  • Plaats de lens nooit droog op het oog
  • Wrijf niet in de ogen wanneer er vuil in uw oog komt. Reinig altijd uw lens met de daarvoor bestemde lenzenvloeistof
  • Breng de lens nooit aan op uw oog wanneer uw oog geïrriteerd of beschadigd is

Heeft u na deze informatie nog vragen of opmerkingen? Dan kan u altijd contact opnemen met ons. U kan ons op werkdagen bereiken van 9:00 tot 17:00 op 088-112 05 60. U kan ons ook altijd een e-mail sturen op klantenservice@ombits.nl deze proberen wij altijd zo snel mogelijk te beantwoorden.