Instructie en hygiëne van contactlenzen | Gekleurdelenzen.nl

Instructie in en uitdoen + Hygiëne lenzen

Het is van belang om de onderstaande stappen te volgen voor een goede en veilige dagelijkse lensverzorging. ’s-Ochtends: Was uw handen en droog ze af met een pluisvrije handdoek. Haal de rechterlens uit de lenshouder. Plaats de lens in de handpalm van uw hand en spoel de lens af met verse vloeistof. Zet de lens op het rechteroog. Herhaal deze handeling voor de linker lens. Gooi de gebruikte vloeistof weg uit de lenshouder, spoel de lenshouder en deksels af met water en schudt deze uit. Laat de lenshouder drogen met de deksels eraf.

’s-Avonds: Was uw handen en droog ze met een pluisvrije handdoek. Vul de lenshouder driekwart met verse contactlensvloeistof. Neem de contactlens van het rechteroog. Plaats de lens in de handpalm en doe enkele druppels vloeistof op de lens. Wrijf de lens voorzichtig heen en weer met je wijsvinger ongeveer 10 seconden aan iedere kant. Spoel de lens zorgvuldig af met verse vloeistof om vuildeeltjes te verwijderen. Leg de contactlens in de rechter kant van de lenshouder en schroef de deksel goed vast. Herhaal dit voor de linker lens. Zorg ervoor dat beide lenzen volledig ondergedompeld zijn in de lensvloeistof. Voor een volledige desinfectie van de contactlenzen moeten ze minimaal 5uur in de lensvloeistof liggen.

Kleurlenzen

Bij kleurencontactlenzen is het van belang dat de kleurenprint altijd aan de buitenzijde van de contactlens zit wanneer u de lens in uw oog zet. Als de lens toch binnenstebuiten in het oog wordt geplaatst zit de kleurenprint van de kleurenlens aan de binnenkant en raakt de kleurenprint mogelijk uw hoornvlies. Het belangrijkste wat u op dat moment merkt is zijn de randjes van de contactlens. ook verschuift de kleurenlens snel van het oog en het voelt alles behalve plezierig.

Wanneer je de contactlens bekijkt aan de voorzijde en de achterzijde is het al snel makkelijk te zien wat de voorzijde en achterzijde is. De kleurenprint is vaak scherp en helder, dan is dat de buitenzijde en de binnenkant van de lens is vaak matter en minder scherp.

Belangrijke tips voor een goede lensverzorging

  • Altijd uw handen wassen voordat u uw lenzen aanraakt
  • Bewaar uw lenzen altijd in verse lensvloeistof
  • Lenshouder uiterlijk ieder halfjaar vervangen
  • Draai de dop direct na gebruik altijd stevig terug op de fles na gebruik
  • Neem altijd direct contact op met een contactlensspecialist als uw ogen rood zijn, geïrriteerd aanvoelen of overgevoelig zijn voor licht
  • Gebruik nooit kraanwater om uw contactlenzen af te spoelen
  • Nooit de vloeistof in de lenshouder aanvullen of hergebruiken
  • Draag nooit uw lenzen als uw ogen rood zijn of geïrriteerd aanvoelen
  • Bewaar uw contactlenzen nooit voor langere tijd in een saline vloeistof, deze vloeistof biedt geen enkele desinfectie
  • Als u oogmedicatie krijgt voorgeschreven, nooit uw contactlenzen dragen zonder vooraf overleg met je arts

Het online bestellen van contactlenzen heeft een groot aandeel in het gebruiksgemak van contactlenzen. Ook wanneer u uw contactlenzen online bestelt is het van belang dat u regelmatig uw ogen en contactlenzen laat controleren. Wij adviseren u om dit minimaal een keer in het jaar te laten doen bij een optometrist of bij een contactlensspecialist. Deze contactlenscontroles zijn preventief bedoeld, dit houd in dat het de bedoeling is om mogelijk schade op te sporen en om schade aan uw ogen te voorkomen. In de meeste gevallen kunt u bij een willekeurige contactlensspecialist gewoon uw ogen laten controleren zonder dat u daar uw lenzen koopt. Waarschijnlijk moet u voor de controle wel betalen.

Heeft u na deze informatie nog vragen of opmerkingen? Dan kan u altijd contact opnemen met ons. U kan scheerkoppen.com op werkdagen bereiken van 9:00 tot 17:00 op 088-112 05 60. U kan ons ook altijd een e-mail sturen op klantenservice@ombits.nl deze proberen wij altijd zo snel mogelijk te beantwoorden.