Verzorging subcategorieën:

Dagelijkse verzorging van uw (kleur)lenzen is van groot belang. Niet alleen voor het behoud van helder zicht, maar ook om hygiënische redenen en om infecties te voorkomen. Wanneer u uw lenzen goed onderhoudt, zult u langer genieten van het comfort en de kwaliteit van uw lens. Kies daarom altijd voor een goede lenzenvloeistof die uw lenzen goed reinigen en desinfecteren. Doe ze vervolgens in een lenzenhouder om ze de volgende dag weer op de meest comfortabele manier te gebruiken.

Reinigen

Een lens die niet goed gereinigd is, heeft een verslechterde optische kwaliteit en een verminderd draagcomfort. Wanneer u uw lenzen niet goed reinigt, loopt u een groot risico op een infectie of oogontsteking op. Verwijder uw contactlenzen dagelijks om ze schoon te maken en te desinfecteren met lenzenvloeistof om ze vervolgens in een lenzenhouder op te bergen.

Tips

Contactlenzen zijn erg kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat u voorzichtig met uw lenzen omgaat. Wij hebben een aantal punten opgesteld waar u extra op moet letten:

  • Vermijd contact met de vingernagels. Dus 'buig' uw lens nooit tussen de vingernagels
  • Was altijd uw handen zorgvuldig
  • Plaats de lens nooit droog op het oog
  • Wrijf niet in de ogen wanneer er vuil in uw oog komt. Reinig altijd uw lens met de daarvoor bestemde lenzenvloeistof
  • Breng de lens nooit aan op uw oog wanneer uw oog geïrriteerd of beschadigd is
Lees meer